Asigurare RCA Drobeta-Turnu Severin
Asigurare RCA
De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Drobeta-Turnu Severin.
Despre Drobeta-Turnu Severin
Resedinta judetului Mehedinti si port la Dunare, Drobeta-Turnu Severin a purtat pana in anul 1972 denumirea de Turnu Severin. In anul 2002, conform recensamantului, Drobeta-Turnu Severin avea o populatie de 104.557 locuitori. Drobeta-Turnu Severin este unul din cele mai frumoase orase de la Dunare. Ca si obiective turistice intalnim in Drobeta-Turnu Severin: Castrul roman, Muzeul Regiunii Portilor de Fier, Monumentul eroilor, Palatul Cultural, Biserica Grecescu, Podul lui Traian, Cetatea Severinului, Castelul de apa, Muzeul de arta, Parcul Central.
In perioada in care Severinul se afla sub stapanirea Coroanei maghiare, biserica latina a cetatii era inchinata Sfantului Severin de Noricum. In 1383, Nicolae Iorga semnalizeaza existenta primului episcop catolic de Severin care a avut titulatura de "Episcopus Severini" si care va avea jurisdictia catolica pentru intreaga Tara Romaneasca.
Numele "Severin" mai poate avea si origini slave, provenind de la cuvantul "severnai" care inseamna "din nord" sau "nordic". Localitatea mai este amintita si in prima editie a "Enciclopediei" scrisa de Diderot, cu numele de "Sornum". Orasul va mai fi specificat, sub diverse denumiri, si de Sabbathier, autor al unui dictionar referitor la clasicii greci si latini, precum si intr-un lexicon din perioada anilor 1700, cu numele de "Severino".
In 1972, Turnu-Severin va avea gradul de municipiu. Numele de Drobeta-Turnu Severin va fi dat incepand cu 15 mai 1972, prin Decretul 197 al Consiliului de Stat.
Pe 16 mai 1972 va fi inaugurat sistemul hidroenergetic "Portile de Fier I", iar pe 3 decembrie 1977 vor incepe lucrarile pentru "Portile de Fier II". Ridicarea acestei hidrocentrale a implicat si distrugerea perimetrului arheologic de la Castrul si podul Drobetei, iar modificarile au fost ireversibile.
Dupa 1990, Drobeta-Turnu Severin va trece printr-un proces involutiv al industriei locale. Catre sfarsitul anilor `90, cele mai multe intreprinderi vor fi privatizate, iar criza din 2008 va duce din nou la probleme economice pentru producatorii industriali din zona.
Populatia orasului Drobeta-Turnu Severin era de peste 104.550 de locuitori, conform recensamantului din 2002. Dintre acestia, multi detin un autoturism si sunt soferi, astfel ca au nevoie de un RCA Drobeta-Turnu Severin. Pentru cele mai mici tarife la un RCA Drobeta-Turnu Severin, poti apela la RCA ieftin, indiferent de marca masinii pe care o ai.
Daca vrei sa vizitezi Drobeta-Turnu Severin, ai la dispozitie o serie de obiective turistice: Castrul roman, Muzeul Regiunii Portilor de Fier, Monumentul eroilor, Palatul Cultural, Podul lui Traian, Cetatea Severinului, Castelul de apa, Muzeul de Arta, Parcul central, Biserica Greceasca si multe altele.
Drobeta-Turnu Severin se poate lauda cu o serie de personalitati din domenii variate: Constantin Dimitrescu Severeanu (fondatorul chirurgiei romanesti), Gheorghe Titeica (matematician, membru al Academiei Romane), Alice Voinescu (scriitoare, prima romanca cu doctorat in filosofie), Stefan Protopopescu (primul pilot si constructor de avioane din Romania), Dumitru Ghiata (pictor), Victor Daimaca (astronom), Serban Cioculescu (critic literar), Alexandru Dima (critic), Stefan Popa Popas (caricaturist), etc.
Daca ai nevoie de un RCA Drobeta-Turnu Severin, te asteptam la RCA ieftin pentru cele mai avantajoase preturi la politele de asigurare auto obligatorie de pe piata.